Carinas blogg

20. apr, 2020

I dag kom sommaren.

Körsbärsträden slår ut på Vennerbergsplatsen. Solen skiner och det kan nog bli 20 grader varmt.

Toppen att jag blev klar med en riktig somrig sommarklänning ! 

Islands tröjan jag skrev om som var till salu är inte det längre. Den hamnade hos min fina syster Mariana. Hon blev SÅ fin i den. 

Nu skall jag sy en till tvådelad klänning. Så kul detta är. 

16. apr, 2020

Jag fortsätter att handarbeta. I dag blev en mjuk och skön Islandströja i Ridderimönster klar. Det har tagit 40 roliga timmar att sticka den. 

När jag tittar på den så ser jag att den påminner om en jag redan stickat till mig. Så jag lägger ut den till försäljning . 1400kr får man betala . Jag tycker inte det är så gräsligt mycket pengar för det jobbet. Garnet är ju inräknat i priset och timmpengen blir ju bara 35 kr i timman. Får se om någon nappar på erbjudandet.

 

 

6. apr, 2020

Glad!

Vad glad man blir när någon förstår sig på och uppskattar ett hantverk.

Min vän Eva bad mig att sticka henne en tröja. Jag som har svårt att säga nej , sa givetvis JA. Ångrade mig lite då jag tog reda på vad det var för tröja hon ville ha. En svart spetsstickad tröja på stickor 3. Hmmm ! Pilligt, men ändå roligt med utmaning.

Efter 75 timmars stickande var den klar. Jag känner mig störtnöjd. Det roligaste var att det var Eva också. Hon sa att den skall hon ha i minst 75 år. 

När hon hämtade tröjan så hade hon med sig en underbar bukett blommor och swisha mig 1000 kr . Garnet hade hon betalat sedan innan. 

Känns SÅ roligt att hon betala 1000 kr för ett hantverk utan att knorra. Hon förstår hur mycket arbete som ligger bakom. Och att hon är ensam om en sådan tröja i hela världen.

HURRA för Eva som förstår sig på hantverk !!!

2. apr, 2020

                Corona på gott och ont.

 Alla drabbas vi på något sätt. Det går inte att räkna upp alla saker som händer i Coronas spår. Det är SÅ stort. Och inte är det över än på länge. Man får bara följa alla råd, anvisningar och restriktioner.

Vad gör du i dessa tider ?

Mina jobb ligger helt nere . Förutom mitt assistent jobb, som jag är glad att jag har kvar.

Så nu kan jag göra det som jag älskar att göra med gott samvete. HANDARBETA !

Jag syr, stickar, virkar och pysslar. Det är ju SÅ kul. Här produceras nästan ett alster om dagen.

I dag så har jag börjat på en virkad duk. Den jag har på bordet nu är smutsig. Roligare virka ny än att tvätta den gamla. HAHAHA!!!

Ha det nu så bra och tvätta händerna.

 

30. nov, 2017

Nu har jag äntligen blivit farmor igen till en så jättesöt pojke.
Att man glömmer varje gång att de är SÅ små. Jag sydde ju ett babynest innan och trodde att det skulle vara för litet. Men oj vad stort det är. Hihihihihi Han får ju plats tregånger i det .
Det är så roligt att ha någon att göra alla de här söta små grejerna till. Så nu går symaskinen varm och det nästan brinner i stickorna och virknålen.
Jag är Så lycklig.